Etablering af fordybelseshave ved Pilgrimshuset, Maribo Domkirke


Pilgrimsvandringer er i fremgang overalt i Europa og også ved at vinde indpas i Danmark. Som led i denne udvikling er der i Maribo Pilgrimshus i et smukt gammelt, enkesæde opført i 1893 umiddelbart overfor Maribo Domkirke og i forbindelse med stisystemet ved klosterruinen og Maribosøerne. Huset er fuldt renoveret til moderne standard og indrettet med plads til 12 overnattende og med café, konferencerum, andagtsrum, åbent køkken, toiletter og badeværelser, og det blev officielt indviet den 24. maj 2016 af Hendes Majestæt Dronningen.

Huset har en smuk have, der skråner ned mod søen og klosterruinerne, og som er anlagt harmonisk med mange smukke blomster og planter, så haven lever op til sit formål, at danne ramme om ro, reflektion og fordybelse for de tilrejsende.