Københavns museum – ”Historiens Have”


Foran det nye Københavns Museum har museet samarbejdet med Dosseringens Vuggestue, Vartov Børnehave og kunstnergruppen Bureau DeTours, om at skabe Historiens Have. Haven er udviklet på baggrund af viden fra arkæologers udgravning af et latrin i Pilestræde i København. Latrinets indhold var fyldt med planterester, som stammer fra københavnere i 1700-tallet. I haven vokser der planter, som vi kender fra latrinindholdet, og som er dyrket sammen med børn i byens daginstitutioner.

Sammen med pædagoger, kunstnere, børnehave- og vuggestuebørn har museet udviklet en have med afsæt i museets arkæologiske arbejde, som tilbyder sig som udflugtsmål for daginstitutioner på tur i København. Museets øvrige gæster kan slå sig ned og nyde duften af mynte, koriander og dild om sommeren eller se på førskolebørnenes lerkakler med aftryk af havens historiske planter.