KR. 255.240

Vandhusholdning i bark, 2016-2017

Bidraget den 27. april 2016

Træers bark er et beskyttelseslag, som er tilpasset til at sikre træet gennem klimaekstremer, sygdomsangreb, mekaniske skader osv. Den må samtidig være produktiv og dynamisk i forhold til træets tykkelsesvækst. Alle funktioner afhænger af barkens opfugtningstilstand. I regnvejr opsuger barken en del af væden i stammeløbet, men dens vandholdningsevne i forskellige træarter er dårligt kendt. Projektet sammenligner almindelige danske løvfældende træarters bark med hensyn til tykkelse, ruhed og vandholdningsevne og viser forskelle i barkstrategi mellem arterne.

Arbejdet udføres ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) ved Københavns Universitet med tilknytning til Arboretet i Hørsholm. Vil du vide mere om IGN og Arboretet, se www.ign.ku.dk