Genskabelse af Kamma Rahbeks romantiske have i Bakkehusmuseet


Bakkehusmuseet er et litterært, kulturhistorisk museum indrettet i Kamma og Knud Lyne Rahbeks hjem fra 1802 til de døde i 1829/30, hvor mange af guldaldertidens forfattere og videnskabsmænd færdedes. Knud Rahbek var professor i litteratur, ivrig skribent omm og Kamma Rahbek var belæst, sprogkyndig, ivrig brevskriverske og hjemmets samlingspunkt og støtte for unge forfattere som havde deres gang i huset. Hun var desuden meget haveinteresseret og etablerede én af de første romantiske privathaver i Danmark.

Fonden har støttet omdannelse af museets have fra omkring 1930 til en romantisk have fra 1800-tallets første årtier med så mange referencer til Kamma Rahbeks have som muligt. Der er desuden etableret orangeri er der servering af historisk mad, blomsterfrø, mm. Haven vil muliggøre en række andre arrangementer end museets hidtidige aktiviteter.