Avancerede kompositmaterialer af genbrugstræ


Træ er en fornybar ressource, som spiller en central rolle i den grønne omstilling af Danmark. Det er dog vigtigt at have en fornuftig anvendelse af træ, hvor materialet gør størst mulig nytte efter det er hentet i skoven. Her spiller genanvendelse og genbrug af træmaterialer en central rolle. Dette projekt vil udvikle nye kompositmaterialer af fibre udelukkende fra genbrugstræ.

Kompositmaterialer består typisk af 50% fibre og 50% plastik. Ved brug af Thermo-Kinetic-Mixing teknologi og en unik proces vil dette projekt dog lave kompositmaterialer med helt op til 75-85% fibre fra genbrugstræ, samt anvende genbrugsplast som bindemiddel. Projektet vil dokumentere materialernes mekaniske egenskaber, samt mulighederne for at formgive materialerne og skabe komplekse 3D-geometrier. Målet er at demonstrere potentialet ved Thermo-Kinetic-Mixing-teknologi til at skabe avancerede kompositmaterialer ud af træaffald.

Projektet udføres af forskere ved Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Sektion for Skov, Natur og Biomasse. Læs mere om forskerne her.